Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Komen jullie altijd samen fotograferen?

Jazeker, wij komen altijd samen fotograferen.  Jullie hebben dus altijd twee volwaardige trouwfotografen op jullie trouwdag! Het is echt niet mogelijk om één van ons los te boeken. Bruidsfotografie in Duo is ons concept en dat is een groot deel van onze kracht. Het voordeel hiervan is dat we ons kunnen opsplitsen tijdens de dag, zodat we o.a. de voorbereidingen van jullie beiden kunnen volgen.

Hoelang  moeten we rekenen voor de geposeerde foto’s?

Wij raden jullie aan om minimaal 1,5 uur te plannen voor het maken van de geposeerde foto’s. De reistijd van en naar de locatie komt hier dan nog bij. Voor het maken van de groepsfoto’s gaan we uit van 15 tot maximaal 30 minuten, uiteraard afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen.

Hoelang moeten we rekenen voor de fotomomenten tijdens de voorbereiding van de Bruid en Bruidegom?

Vinden jullie detailfoto’s helemaal geweldig, dan is het van belang dat wij tijdens de voorbereidingen al aanwezig zijn. Voordat de bruid en bruidegom zich gaan aankleden kunnen we foto’s maken van de ringen, de schoenen, de jurk etc. etc.. Reken ongeveer  1 tot 1,5 uur voor het maken van detailfoto’s en het aankleden.

Bewerken jullie de foto’s?

Wij corrigeren de foto’s altijd op kleur en contrast. We geven onze foto’s een eigen stijl mee qua kleurintensiteit en uitsnede, maar we blijven wel dicht bij de werkelijkheid. Soms is het nodig om ongewenste plekjes in het gezicht weg te klonen. Alle foto’s worden genomen in kleur en een deel van de foto’s wordt omgezet naar zwart-wit.

Hoe lang duurt het voordat we de foto’s hebben?

Na jullie bruiloft gaan wij meteen met jullie foto’s aan de slag. De foto’s zijn uiterlijk na 4 tot max. 5 weken klaar vanaf de datum van jullie trouwdag.

Hoe worden de bestanden aangeleverd?

De bewerkte bestanden krijgen jullie in groot formaat op usb-stick en/of dvd afgeleverd. Het zijn hoogwaardige JPEG-bestanden waar je zelf grote afdrukken mee kunt (laten) maken. We leveren geen RAW bestanden.

Zijn jullie ook in het buitenland actief?

Jazeker en graag zelfs! Hiervoor brengen wij alleen een toeslag in rekening in verband met onze reis-  en verblijfskosten.

Werken jullie door heel Nederland?

Of jullie nu trouwen in Maastricht of op Terschelling, wij leggen graag jullie trouwdag vast. Voor ons is het juist leuk om door heel Nederland te werken!

Welke apparatuur hebben jullie?

Onze apparatuur bestaat uit de professionele lijn van Canon en FujiFilm. Wij gebruiken de Canon 5D Mark II en III  met diverse Canon objectieven uit de L lijn en een Fuji Xpro II met diverse hoogwaardige objectieven. Daarnaast maken we gebruik van reportageflitsers van Canon. Beide fotografen fotografen werken met dezelfde apparatuur en daarnaast hebben we van alles een back-up.

Daarnaast hebben wij nog ook nog een flitser met meer vermogen op accu;  de Elinchrom Ranger Quadra met de maxilite.

Wat doen jullie indien iemand ziek wordt?

Totnutoe is dit nog niet voorgekomen. Gelukkig zijn we niet vaak ziek! Indien er echt sprake is van overmacht, dan zullen we een beroep doen op ons netwerk van collega fotografen.

Waarom hebben jullie een minimum van 6 uur?

We leggen het liefst zoveel mogelijk onderdelen van jullie dag vast, zodat we een compleet verhaal hebben. Om een verhaal te vertellen met onze foto’s heb je hier de tijd voor nodig. Daarnaast zijn wij van mening dat wij de beste reportages kunnen maken wanneer wij een bepaald aantal uren op jullie trouwdag aanwezig mogen zijn.

Wil je nog meer informatie of staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

F a c e b o o k